«Με την σύντροφό μου ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε. Αν και οι επαγγελματικές συνθήκες μας έφεραν σε απόσταση για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς εργαζόμασταν σε διαφορετικές πόλεις, τα συναισθήματά μας ήταν τόσο δυνατά που καταφέραμε να αντέξουμε και να παντρευτούμε, όταν βρεθήκαμε επιτέλους στον ίδιο τόπο. Σταδιακά, δημιουργήσαμε ένα σπίτι που μας ικανοποιούσε και τους δύο, το διακοσμήσαμε όπως μας άρεσε και φτιάξαμε με πολύ κόπο έναν χώρο για να δημιουργήσουμε την οικογένειά μας και να υποδεχτούμε το πρώτο μας παιδί…
Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή. Έχοντας συνεχώς αποτυχημένες σεξουαλικές προσπάθειες, αποφασίσαμε να κάνουμε σεξ τις ημέρες που εκείνη ήταν πιο «γόνιμη», ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ο προγραμματισμός αυτός όμως άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αγχωτικός και για τους δυο μας αλλά κυρίως για εμένα, που είχα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην σεξουαλική πράξη. Αποτέλεσμα του άγχους αυτού, ήταν να αποκτήσω προβλήματα στύσης, καθώς ένιωθα «υποχρέωση» στο να είμαι τυπικός και συνεπής, ως προς το πρόγραμμα τεκνοποίησης που είχαμε θέσει!
Το πρόβλημα σταδιακά έγινε χειρότερο, καθώς μετά την πρώτη στυτική αποτυχία «τρύπωσε» στο μυαλό μου η ιδέα της πιθανής αποτυχίας σε κάθε επόμενη σεξουαλική επαφή. Πράγματι, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αδυνατούσα να έχω στύση στις περισσότερες από τις επόμενες επαφές με τη σύζυγό μου.
Η κατάσταση αυτή έφερε ψυχρότητα στη σχέση μας, καθώς ένιωθε ότι δεν ήθελα να αποκτήσουμε παιδί και η στυτική δυσλειτουργία ήταν η δικαιολογία μου. Εγώ ένιωθα ενοχές και ντροπή για αυτό που μου συνέβαινε, καθώς ποτέ ξανά δεν είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Η ψυχολογία μου είχε επιβαρυνθεί τόσο που δεν μπορούσα να αποδώσω ούτε στη δουλειά μου, καθώς σκεφτόμουν διαρκώς τι μπορώ να κάνω, ώστε να ξεπεράσω άμεσα το πρόβλημα. Μετά από συζήτηση με φιλικό πρόσωπο που είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα, αποφάσισα να απευθυνθώ με τη σύζυγό μου σε έναν ψυχολόγο σεξουαλικής υγείας.
Όπως μας ενημέρωσε. τα ζευγάρια όταν μπαίνουν σε μια διαδικασία προγραμματισμένης σεξουαλικής επαφής, ώστε να επιτευχθεί εγκυμοσύνη, είναι πολύ συχνό φαινόμενο η στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 4 στους 10 άνδρες θα αντιμετωπίσουν τέτοιο πρόβλημα. Το γεγονός αυτό οφείλεται καθαρά σε ψυχολογικούς παράγοντες, που συνδέονται με την ανάγκη του άνδρα να επιβεβαιώσει τον ρόλο του στην αναπαραγωγική διαδικασία. Ο ειδικός μας πρότεινε να μπούμε σε πρόγραμμα sex therapy, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος που είχε δημιουργηθεί και στους δύο και είχε επηρεάσει σημαντικά τη σχέση μας. Μέσα από τις συνεδρίες μας, μάθαμε και οι δύο να διαχειριζόμαστε καλύτερα, όχι μόνο το ζήτημα της σεξουαλικής επαφής αλλά και την πιθανότητα κάποιας στυτικής αποτυχίας. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς σύντομα αρχίσαμε να κάνουμε και πάλι σεξ και μερικούς μήνες μετά η σύζυγός μου έμεινε έγκυος!»